Пилешка супа със сметана


Пилешка супа със сметана- лек в сезона на вирусите

Необходими продукти за пилешка супа /4 порции/ :

пилешка супа

1. 4 пилешки крилца / може да се заменят и с друго по-мазно пилешко месо с кожа/

2. 1 морков

3. 1 картоф

4.  магданоз

4. 50 гр. олио

5. 1 супена лъжица универсална подправка за супа / Пикантина /

6. 1/2 чаена лъжица черен пипер

7. 200 гр. заквасена сметана

8. 30гр. тънко фиде

пилешка супа

9. сол

10. 1 литър вода

Начин на приготвяне на пилешка супа със сметана :

Почистваме крилцата и ги измиваме. Моркова и картофа ги нарязваме на кубчета.  Нарязваме на ситно магданоза.

В тенджера слагаме крилцата, моркова, картофа, магданоза, подправката, черния пипер, солта и водата.

пилешка супа със сметана

Варим в тенджера под налягане 25-30 минути или в обикновена – до сваряването на месото.

пилешка супа със сметана

Изваждаме и обезкостяваме свареното месо. Връщаме го обратно на малки късчета, добавяме фидето. Тънкото фиде е готово за около 3 минути. Необходимо е да се вари на тих огън,  само, докато омекне, не да се преварява.

Отделно разбъркваме хубаво сметната с част от бульона, в който сме приготвяли супата. Около 100грама от бульона се добавя на тънка струйка и се бърка, докато не стане хомогенна течна смес.

Когато стане готово и фидето, добавяме  към сварената пилешка супа предварително разбърканата заквасена сметана.

Тази полезна и много вкусна пилешка супа със сметана сервираме топла.

пилешка супа със сметана

About these ads

Етикети:, ,

Вашият коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: